Tänkvärt om vattenläckor


  1. Stäng alltid av vattnet när du går hemifrån, inte bara när du åker iväg på en semester.
  2. Använd aldrig kranarna, före och efter vattenmätare, för avstängning då de endast är till för byte av vattenmätare.
  3. Se alltid till att ha vattensensorer som inte bara avger ett ljud, utan även gör en åtgärd som att stänga av vattentillförseln.
  4. Tänk på att: även små droppar kan orsaka stor skada.
  5. Tänk aldrig att en vattenskada aldrig händer mig. En plötslig läcka kan ske från en koppling, värmepump, varmvattenberedare, diskmaskin, kökskran, kylskåp med ismaskin, inbyggd kaffemaskin, vattenkopplingsskåp även för golvvärme och tvättmaskin i kök. Lägg därtill läckage på eller vid anslutning av avloppsslang.
  6. Vid en vattenskada ökar klimatpåverkan med CO2, fördyrande omkostnader och lång återställandetid, 4 - 12 månader är inte ovanligt.
  7. Tänk på att: ditt försäkringsbolag alltid har en självrisk. Men vid en vattenskada kan självrisken vara betydligt dyrare och att en nedskrivning av vattenskadade delar sker. Lägg därtill förlorad arbetsinkomst för dig som ansvarig, beställare och samordnare för hantverkare.
  8. Prata gärna med ditt försäkringsbolag; de vill också få ned vattenskadorna med låg kostnad.
  9. Har du ett smart larm installerat, WiFi eller inte, så har vi en lösning till dig. Vi ger dig ett förmånligt pris inklusive montering av duktigt godkända montörer i hela Sverige.
  10. Har du ett egen app, som kan styra smarta uttag, då passar vår vattenventil, Casanova, utmärkt till detta.